СГ «ТАС» традиційно посіла І місце на ринку ОСЦПВ за всіма показниками

Моторне (транспортне) страхове бюро України підвело підсумки роботи ринку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників за І квартал 2021 року.

Отже, протягом перших трьох місяців з початку року в цілому по ринку було оформлено 1913142 поліси обов’язкової «автоцивілки» і лідером за кількістю укладених договорів стала Страхова група «ТАС». Так, в січні – березні СГ «ТАС» оформила 226691 поліс ОСЦПВ, за якими було залучено сумарно 174213997,78 грн платежів, що також є найвищим показником по ринку і майже на 23% перевищує відповідний результат страховика, який посів другу сходинку за обсягом надходжень з «автоцивілки».

Перше місце посіла Страхова група «ТАС» і за кількістю врегульованих шляхом виплати страхового відшкодування вимог потерпілих. Так, з 40895 вимог, врегульованих учасниками ринку за три місяці, 5382 було врегульовано саме СГ «ТАС».

Загалом за січень – березень вітчизняними страховиками було виплачено за полісами обов’язкового страхування цивільно-правової  відповідальності автовласників 821866952,19 грн. Страхова група «ТАС» і за цим показником стала безперечним лідером ринку, і також з колосальним відривом навіть від найближчого конкурента: сума виплачених компанією відшкодувань за полісами ОСЦПВ на 29% перевищує обсяг виплат страховика, що посів друге місце у відповідному рейтингу.

Залишається додати, що за термінами врегулювання страхових випадків СГ «ТАС» традиційно входить до числа «найоперативніших» на ринку.

Нагадаємо, за результатами 2020 року середній термін здійснення СГ «ТАС» виплати за полісом ОСЦПВ склав 21 день, що набагато менше як терміну врегулювання, визначеного законодавством, так і середнього строку виплати в цілому по ринку. Примітно, що 27% випадків минулого року було врегульовано СГ «ТАС» в термін до 5 днів, ще 37% випадків – в термін до 15 днів.