Vienna Insurance Group повідомляє про значне збільшення прибутку в першому кварталі 2021 року Результати роботи VIG Group свідчать про повернення до докризових рівнів

Vienna Insurance Group демонструє високу стійкість своїми результатами за перший квартал 2021 року.

Премії на рівні попереднього року – 3,11 млрд євро

Прибуток (до оподаткування) збільшується на 5% до 128 млн євро

Чистий результат зростає на 15% до 99 мільйонів євро

Комбінований коефіцієнт стабільний на рівні 95,2%

Порівняно з першим кварталом попереднього року, коли VIG Group розпочала рік значним збільшенням премій до початку першої хвилі COVID-19 з середини березня 2020 року, Група звітує про дуже солідні результати в першому кварталі 2021 року, незважаючи на те, що пандемія залишається суттєвим фактором. Премії та комбінований коефіцієнт на рівні попереднього року, та здобуття чіткого збільшення прибутку до та після сплати податків. «Завдяки такому позитивному розвитку подій ми твердо виконуємо свою обіцянку залишатись стабільним та надійним партнером. Ми досягли великих успіхів до початку пандемії, успішно подолали цю унікальну глобальну ситуацію і вже спостерігаємо повернення до рівнів, досягнутих в першому кварталі 2019 року. Такою стійкістю ми завдячуємо насамперед нашим співробітникам, нашим клієнтам та нашим партнерам, які проявили величезну відданість, розуміння та, перш за все, довіру до компаній нашої Групи у цей складний для всього світу період. Ми змогли продовжити та реалізувати всі проекти, які були заплановані або виконувались до настання кризи. Наші клієнти були надзвичайно лояльними, і ми отримали фантастичну підтримку від наших партнерів, і жодна з цих ситуацій не повинна сприйматися як само собою зрозуміле за поточних обставин,» говорить Елізабет Штадлер, генеральний директор Vienna Insurance Group, дякуючи за підтримку. Це також вселяє оптимізм щодо подальшого розвитку для решти фінансового року: «Хоча відновлення економіки в більшості країн регіону Центральної та Східної Європи буде затримано через зростання рівня зараження, що ми спостерігаємо з осені 2020 року, ми впевнені, що досягнемо своїх цілей на 2021 рік. Рівень вакцинації буде ключовим для забезпечення відчутних економічних покращень, і в даний час ми спостерігаємо значний прогрес у цьому питанні на багатьох наших ринках.»

Зростання премій в non-life сегменті та сегменті медичного страхування

Загальний обсяг платежів досяг 3,11 млрд євро за перші три місяці 2021 року. Незважаючи на пандемію, у першому кварталі 2021 року сектори автомобільного страхування, іншого майна та страхування від нещасного випадку, а також медичного страхування покращились в порівнянні з дуже сильними результатами у тому ж кварталі попереднього року. Стратегічне зниження премій відбулося лише у сфері страхування життя. У деяких сегментах на преміальний розвиток також впливали валютні ефекти. З урахуванням ефекту обмінного курсу премія загалом зросла б на 1,6%. У сегментах Румунія, Чехія та Польща зафіксовано найбільший абсолютний приріст премії.

Чітке зростання результатів

Прибуток до оподаткування в розмірі 128 млн євро зріс приблизно на 5% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Цей результат ставить VIG Group на міцний шлях до досягнення цільового діапазону прибутку в об’ємах від 450 до 500 млн євро у 2021 році. Чистий результат покращився приблизно на 15% – до 99 млн євро. Сегменти з найбільшим внеском – Австрія, Чехія та Словаччина. Прибуток на акцію (річний) склав 3,09 євро, що на 15,3% більше, ніж у попередньому році.

Комбінований коефіцієнт залишається стабільним

Комбінований коефіцієнт на рівні 95,2% і майже не змінюється порівняно з тим самим кварталом попереднього року (І квартал 2020: 95,1%). Фінансовий результат (без врахування консолідованих компаній) склав 175,8 млн євро у першому кварталі 2021 р., що на 29% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Станом на 31 березня 2021 року інвестиції Групи, включаючи грошові кошти та їх еквіваленти, становили 37,1 млрд євро.