Страхова група EIG призначила представника ЄБРР Ніколауса Фрая новим членом Ради директорів

Euroins Insurance Group (EIG), провідна страхова група, що працює в Центральній, Східній і Південно-Східній Європі (входить до складу Eurohold Bulgaria AD і представлена в Україні двома страховими компаніями – «Євроінс Україна» і «Європейське Туристичне Страхування»), призначила новим членом Ради директорів Ніколауса Фрая.

Ніколаус Фрай був обраний на щорічних загальних зборах акціонерів, що відбулися 30 серпня 2024 року. Він представлятиме Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), міноритарного акціонера EIG, який володіє приблизно 10% акцій. ЄБРР є акціонером EIG з 2021 року.

Також до Ради директорів було обрано Івана Костова, фінансового директора та директора з ризиків Групи, а також Іву Фаліну, директора з інформаційних технологій та цифровізації Euroins Bulgaria, болгарської дочірньої компанії EIG.

«Ми раді вітати такого досвідченого менеджера у складі Ради директорів EIG. Впевнені, що Ніколаус Фрай ще більше зміцнить управління нашою страховою групою завдяки своєму солідному досвіду, набутому за роки роботи в правліннях провідних страховиків Європи та світу», – прокоментував Ассен Хрістов, голова Наглядової ради Eurohold.

Короткі біографії нових членів Ради директорів EIG:

Ніколаус Фрай: здобув освіту інженера в EPFL, Лозанна (Швейцарія), а також ступінь МВА в INSEAD (Франція). Досвідчений топ-менеджер у страховому та консалтинговому бізнесі. Працював у провідних компаніях Європи та Близького Сходу, включно з Allianz Group і McKinsey. Як візіонер і стратег, буде підтримувати розвиток міжнародної мережі EIG.

Іван Костов: має 13+ років досвіду у фінансах, банківській справі та консалтингу. Працював у великих болгарських і міжнародних фінансових компаніях на позиціях директора департаменту корпоративного кредитування, консультанта з ризиків і фінансів, керівника відділу бізнес-аналізу. Здобув ступінь магістра фінансів у Софійському університеті. Сертифікований CFA, FRM та оцінювач бізнесу.

Іва Фаліна: понад 11 років досвіду в страхуванні та перестрахуванні. Працювала менеджером з цифрової трансформації в Euroins Bulgaria. Має ступені магістра управління бізнесом, технологій та інновацій в Університеті Шеффілда, а також бакалавра прикладних наук у Holloway, University of London.