Понад 1 млн грн склала виплата СГ «ТАС» за договором «Правильне КАСКО»

Як свідчить статистика, у більшості випадків причиною аварій на наших дорогах стає порушення учасниками руху тих чи інших норм ПДР. При цьому багато хто з порушників, наважуючись на виконання небезпечних маневрів, навіть не замислюється над тим, до яких наслідків можуть призвести їх необачні дії.

Дорожньо-транспортна пригода, збитки постраждалого в якій перевищили 1 млн грн, сталася в Києві.

Кросовер Lexus RX 450H їхав крайньою правою смугою, коли просто перед ним із «зустрічки» виринув автомобіль Honda Civic, водій якого абсолютно несподівано для інших учасників руху вирішив здійснити поворот і при цьому в порушення ПДР не надав переваги авто, що прямували в потоці.

Результат такого зухвалого й небезпечного маневру виявився сумним, але й очікуваним: попри екстрене гальмування, уникнути зіткнення не вдалося.

Внаслідок удару значних пошкоджень зазнали обидві автівки. Так, у Civic при зіткненні було пошкоджено правий бік кузова, передній бампер тощо.

Перелік пошкоджень Lexus був теж чималим:  капот, бампер, решітка радіатора, блок-фари тощо.

Втім, сам на сам із збитками, спричиненими аварією, власник кросовера не залишився – завдяки наявності договору страхування наземного транспорту «Правильне КАСКО» від СГ «ТАС».

Визнавши випадок страховим, СГ «ТАС» в рамках своїх зобов’язань оперативно здійснила оплату послуг з евакуації авто з місця пригоди, а також організувала проведення всіх необхідних досліджень і експертиз, спрямованих на визначення розміру збитку.

Згодом на підставі отриманих документів страховиком і було здійснено належну виплату страхового відшкодування в розмірі завданих власникові Lexus  внаслідок пошкодження його автівки збитків – в сумі 1062751 грн.

Нагадаємо, Страхова група «ТАС», згідно з офіційною статистикою Національної асоціації страховиків України, з кінця минулого року щомісяця підтверджує звання лідера страхового ринку України з виплат: сума відшкодувань, виплачених компанією за укладеними договорами страхування, суттєво перевищує виплати навіть її найближчого конкурента.

 

Варто зауважити, що за підсумками січня – липня 2024 року Страхова група «ТАС» стала єдиним страховиком країни, чиї виплати склали понад 1 мільярд гривень.