Автоцивілка від «Експрес Страхування»: збільшуємо виплати та скорочуємо термін отримання відшкодування

Захист, що відчувається: «Експрес Страхування» зміцнює свої позиції у страхуванні відповідальності автовласників

СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, активно працює над покращенням якості сервісу в страхуванні відповідальності автовласників.

За результатами внутрішнього аудиту страхових виплат з ОСЦПВ у квітні 2024 року, Компанія скоротила середній термін виплат у 1,5 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 29,6 днів. При цьому загальна сума виплат страхового відшкодування за цей період зросла у 2,3 рази, і склала 5,9 млн грн.

Протягом перших 4 місяців поточного року СК «Експрес Страхування» врегулювала понад 500 страхових випадків з ОСЦПВ та виплатила клієнтам більш ніж 19,5 млн грн. При цьому 84% страхових подій було врегульовано у строк до 60 днів при встановлених законом 90 днів.

На строк врегулювання з ОСЦПВ загалом впливають три основні чинники:

  • визначення винуватця – не завжди водії можуть дійти згоди щодо цього питання самостійно, і є потреба з’ясовувати обставини компетентними органами;
  • наявність документів – вчасне оформлення заяви про подію прискорить термін її врегулювання;
  • висновок незалежного експерта – через війну в Україні кількість незалежних експертів в регіонах суттєво скоротилась, а до тих, що залишились, є черги, що збільшує терміни врегулювання подій з ОСЦПВ.