Вантажівки та автобуси: "довгомірна небезпека" на дорозі

Клієнти СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, можуть розраховувати на нашу підтримку завжди – навіть коли потрапляють у ситуації, про які можна знімати автотрилери.

Пам’ятаєте, в автошколах розповідають про небезпеки, пов’язані з «довгомірними транспортними засобами»? Але в автошколі – це просто теорія, а от на практиці – суцільний жах!

Так, перший «трилер», про який ми хочемо розповісти, стався на трасі Київ – Харків. Наша клієнтка, як це часто буває під час руху, уперлася в зад автобуса, який перекрив, як мінімум, півтори із двох смуг, не увімкнувши при цьому навіть аварійку або фари.

Зрозуміло, що через певний час, у водійки, як то кажуть, «терпець урвався», і вона вирішила ризикнути і обігнати «тихохода», попри неможливість оцінити ситуацію на ділянці трасі за ним. Під час обгону вона побачила, що перед автобусом плететься ще й бензовоз і «вписатися» між цими двома «автомонстрами» немає шансів – тож доведеться наважитись на подвійний обгін. І все було б добре, аби назустріч не неслася фура. Погодьтесь, це вже в стилі голлівудського екшена на кшталт «Швидкості»! Під час обгону бензовоза водійка не встигла перелаштуватися у свою смугу і зачепила вищезгадану фуру. В результаті «ніжного дотику» до фури Mercedes-Benz залишився без двох лівих дверей – їх просто відірвало – і опинився у кюветі. На щастя, подушки безпеки спрацювали бездоганно, і наша клієнтка не постраждала. Але можна припустити, що враження від пережитої пригоди, залишаться у її пам’яті надовго, якщо не назавжди.

Усунення деформації кузова Mercedes-Benz, відновлення двох дверей та подушок безпеки коштувало понад 1,2 млн грн, які наша Компанія відшкодувала відповідно до договору КАСКО. Тож позитив у цьому «трилері» теж є!

Ще один наш клієнт мирно рухався трасою на Тернопільщині, нікого не обганяв, але теж мав «щастя» зустрітися із «довгомірним транспортним засобом» – молоковозом, який врізався в його автомобіль, злетівши з зустрічної смуги. Причина ДПТ банальна – несприятливі погодні умови, тобто мокре та слизьке покриття траси, з чим просто не впорався водій молоковоза. Слід зазначити, що Mercedes-Benz достойно витримав удар і захистив свого власника, але пошкодження автомобіля виявилися досить серйозними. На відновлення передньої частини пішло майже 2 млн грн.

І що можна сказати після цього щодо необхідності купувати поліс КАСКО? Чи виникають якісь сумніви? Сподіваємось, що жодних!            

 

Нагадаємо, що у січні-лютому 2024 року компанія виплатила своїм клієнтам за договорами КАСКО 59,4 млн грн, що на 49,2% більше виплат за аналогічний період  минулого року.