Страхова група «ТАС» оприлюднила ТОП-10 найбільших виплат за 2023 рік

Страхова група «ТАС» оприлюднила «десятку» найбільших виплат за 2023 рік.

Варто зауважити, що за підсумками минулого року до цього переліку увійшли виплати, здійснені за договорами наземного транспорту, зокрема «Правильне КАСКО» та «ЄвроКАСКО 5 зірок».

Отже, найбільшою виплатою СГ «ТАС» за результатами року, що минув, стало відшкодування за договором «Правильне КАСКО» в розмірі 2736315 грн. Саме таку суму виплатила компанія за пошкоджену внаслідок зіткнення з іншим автомобілем вантажівку Scania. Ця аварія сталася на Київщині. На смугу, якою рухалася вантажівка, з другорядної  дороги несподівано вилетів легковик. На жаль, уникнути зіткнення не вдалося. При цьому удар був настільки сильним, що вантажний автомобіль просто  перекинувся. Годі й казати, що перелік пошкоджень Scania в результаті інциденту виявився чималим. Втім, сам на сам зі збитками, спричиненими аварією, власник вантажівки не залишився. Страхова група «ТАС» оперативно організувала проведення  автотоварознавчої експертизи для визначення розміру збитку та виплатила належне страхове відшкодування.

Перевищило 2 млн грн і відшкодування, виплачене СГ «ТАС» за пошкоджений в аварії автобус  Setra. Дорожньо-транспортна пригода сталася на території Словенії: під час руху трасою в автобус врізався автомобіль, що їхав перед ним. Страхова група «ТАС», де автобус застраховано за договором «Правильне КАСКО», в рамках своїх зобов’язань організувала проведення експертизи, згідно з висновком якої збиток власника автобуса в результаті аварії склав 2260166 грн. Цю суму і виплатила клієнту СГ «ТАС» в якості страхового відшкодування.

Понад 2 млн грн виплатила минулого року СГ «ТАС» і за пошкоджений внаслідок інциденту, що стався на Житомирщині, автомобіль Lexus LX 450D. Проїжджаючи блокпост, авто врізалося в бетонний блок – і зазнало численних пошкоджень. Але самостійно оплачувати дорогий ремонт позашляховика його власникові не довелося – завдяки наявності договору «Правильне КАСКО» від СГ «ТАС». Страховий випадок було врегульовано – шляхом виплати страхового відшкодування, що склало 2069462 грн.

В свою чергу, виплата СГ «ТАС» за фактично знищений внаслідок ДТП автомобіль Mercedes-Benz S400, також застрахований за договором «Правильне КАСКО», склала 1976170 грн.  Ця аварія сталася на Кіровоградщині. Mercedes прямував трасою, коли просто перед ним на повороті на його смугу руху із «зустрічки» на чималий швидкості раптом виїхав легковик. Уникаючи зіткнення, водій S400 був вимушений різко вивернути кермо, але не впорався з кермуванням – і автомобіль вилетів в кювет і перекинувся на дах. В результаті інциденту автомобіль зазнав значних пошкоджень – і, за висновком експертів, вже не підлягав ремонту. СГ «ТАС» визнала випадок страховим та врегулювала, виплативши належне страхове відшкодування.

Виїзд авто на зустрічну смугу став причиною й іншої аварії, в якій також було фактично знищено застрахований СГ «ТАС» транспортний засіб, а відповідна виплата увійшла до «десятки» найбільших відшкодувань компанії за підсумками минулого року.

Цей інцидент стався на Рівненщині. Застрахований СГ «ТАС» вантажний автомобіль Mercedes-Benz Actros рухався трасою, коли на нього із «зустрічки» вилетів легковик. Уникнути зіткнення не вдалося. Більше того, в результаті удару сталося займання Actros – і тягач практично вигорів.

СГ «ТАС», де Mercedes-Benz було застрахованого за договором «Правильне КАСКО», визнала страховий випадок та виплатила власникові знищеної вантажівки відповідне відшкодування. Сума виплати склала 1755140 грн.

Водночас страхова виплата власникові пошкодженого вогнем позашляховика Mercedes-Benz G55 AMG склала 1603171 грн. Цей випадок стався теж на Рівненщині.

Залишивши ввечері автомобіль на стоянці неподалік будинку, вночі його власник  отримав повідомлення, що позашляховик горить. Як з’ясувалося згодом, займання сталося через коротке замикання.

Попри те, що на місце пригоди оперативно прибули пожежні і швидко загасили полум’я, вогонь встиг наробити біди – автомобіль в пожежі фактично повністю вигорів.

Визнавши випадок страховим, СГ «ТАС» організувала проведення експертизи і в рамках своїх зобов’язань за договором «Правильне КАСКО» здійснила виплату належного страхового відшкодування.

На Рівненщині стався і ще один страховий випадок, за яким СГ «ТАС» виплатила відшкодування, що увійшло до числа найбільших виплат компанії за рік. Щоправда, цього разу йдеться не про ДТП. Цей інцидент стався на одній з ділянок нашого прикордоння. Для будівництва додаткових захисних споруд була залучена велика будівельна техніка, в тому числі й застрахований СГ «ТАС» за договором «Правильне КАСКО» екскаватор Hidromek HMK 370LC HD.

В якийсь момент на болотистій місцевості екскаватор раптом почав «тонути». На місце пригоди було терміново викликано співробітників ДСНС, які намагалися зробити настил до «потопельника», та водночас запущено дренажні насоси, що викачували воду.  

Вивчивши обставини справи, СГ «ТАС» визнала випадок страховим і в повному обсязі виплатила страхове відшкодування – в розмірі 1566808 грн.

Відшкодування в сумі понад 1,5 млн грн виплатила СГ «ТАС» і за пошкоджений в  ДТП, що сталася на Київщині, автомобіль Audi A8. Відволікшись на мить, водій втратив контроль над авто, в результаті чого автівка з’їхала з дороги на узбіччя і врізалася в паркан.  СГ «ТАС», де автомобіль застраховано за договором «Правильне КАСКО», вжила всіх заходів для оперативного врегулювання страхового випадку. Страховиком було організовано проведення огляду авто експертом та автотоварознавчого дослідження, спрямованих на визначення розміру збитку автовласника внаслідок інциденту. А згодом – і перераховано страхове відшкодування, що склало 1545435 грн.

В свою чергу, виплата за пошкоджений в результаті аварії позашляховик Toyota Land Cruiser, застрахований за договором «Правильне КАСКО», склала 1514435 грн. Дорожньо-транспортна пригода, в якій зазнав суттєвих пошкоджень автомобіль, сталася у Львові. На слизькій дорозі, уникаючи зіткнення з іншим транспортним засобом, водій Land Cruiser різко вивернув кермо, але не впорався з кермуванням: позашляховик наїхав на виступ на дорожньому покритті та перекинувся на бік. СГ «ТАС» визнала випадок страховим та в рамках своїх зобов’язань врегулювала, виплативши належне за укладеним договором страхування наземного транспорту відшкодування.

Крім того, до «десятки» найбільших виплат СГ «ТАС» за підсумками минулого року увійшла виплата за договором «ЄвроКАСКО 5 зірок» в розмірі 1356228 грн. Саме цю суму виплатила Страхова група «ТАС» власникові автомобіля BMW X5, пошкодженого в ДТП, що сталася на Житомирщині.

В повороті автівку занесло – і, вилетівши з дороги, вона на швидкості в’їхала в кювет на узбіччі, густо засадженому кущами. Внаслідок інциденту автомобіль зазнав настільки серйозних пошкоджень, що згодом його було визнано фактично знищеним.

Страхова група «ТАС», де кросовер було застраховано за програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО», врегулювала страховий випадок, в повному обсязі виплативши відшкодування в розмірі понесених автовласником збитків.

Залишається додати, що загалом за 2023 рік Страхова група «ТАС» виплатила за укладеними договорами страхування в якості страхових відшкодувань сумарно 1341,24 млн грн, що є одним з найвищих показників на ринку.