Майже 2 млн грн виплатила СГ «ТАС» за договором «Правильне КАСКО»

Про небезпеку порушення правил обгону знають без перебільшення всі, хто хоча б раз сідав за кермо. Однак, як свідчить практика та статистика Патрульної поліції, це не зупиняє багатьох водіїв від небезпечних маневрів на дорозі в порушення ПДР, що часто-густо стають причиною страшних аварій і призводять до чималих збитків.

Дорожньо-транспортна пригода, в якій зазнав численних значних пошкоджень застрахований СГ «ТАС» автомобіль Mercedes-Benz S400, сталася на Кіровоградщині.

Mercedes прямував трасою, коли просто перед ним на повороті на його смугу руху із «зустрічки» на чималий швидкості раптом виїхав інший транспортний засіб – легковик Chevrolet Aveo, водій якого намагався обігнати фуру. Уникаючи зіткнення, водій S400 був вимушений різко вивернути кермо, але не впорався з кермуванням – і автомобіль вилетів в кювет і перекинувся на дах. Не зумів втримати своє авто на дорозі і водій Aveo: його автівка, з’їхавши з траси, також опинилася в кюветі. Таким чином, попри те, що зіткнення вдалося уникнути, обидва авто зазнали серйозних пошкоджень.

Так, у Chevrolet було пошкоджено обидві ліві двері, одне крило, розбито дзеркало тощо. Пошкодження ж Mercedes виявилися набагато суттєвішими та численнішими: в результаті аварії було пошкоджено двигун автомобіля, коробку передач, практично весь кузов тощо. Тож за висновком експертів автомобіль було визнано таким, що не підлягає ремонту та є фактично знищеним.

Втім, сам на сам із колосальними збитками власник Mercedes не залишився. Страхова група «ТАС», де автомобіль застраховано за договором «Правильне КАСКО», визнавши страховий випадок, вжила всіх заходів для його швидкого врегулювання. З метою визначення розміру збитків страховиком було організовано проведення автотоварознавчого дослідження. На підставі висновків експертизи та у відповідності з умовами договору СГ «ТАС» оперативно здійснила виплату належного страхового відшкодування – в розмірі 1976170 грн.

Нагадаємо, договір «Правильне КАСКО» користується незмінною популярністю у автовласників завдяки низці переваг, серед яких варто відзначити покриття максимального переліку страхових ризиків, які в залежності від власних потреб страхувальник може вільно комбінувати, можливість отримати виплату без надання довідок компетентних органів, широку територію дії договору, неагрегатну страхову суму, якісне сервісне обслуговування, що включає в себе компенсацію витрат на порятунок авто, евакуатор тощо, та оптимальні строки виплат страхових відшкодувань.