Кожен другий клієнт СК «Експрес Страхування» отримав виплату з КАСКО менш ніж за 10 днів: результати аудиту за вересень 2023

СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, провела аудит роботи за 9 місяців 2023 року і проаналізувала строки виплат страхового відшкодування з автострахування.

Так, у вересні 58% клієнтів, які мають поліс КАСКО, отримували відшкодування до 10 днів від дати подання заяви про страхову подію.

За договорами ОСЦПВ кожен другий клієнт (52,5%) отримував виплату до 30 днів, тоді як законом встановлена вимога – 90 днів.

Слід зазначити, що терміни врегулювання страхових подій залежать не лише від оперативності роботи страховиків, а й від цілої низки зовнішніх факторів, серед яких – вид страхового ризику, характер настання події та її обставини. Найдовше врегульовуються випадки, коли йдеться про повне знищення автомобіля, викрадення або великі збитки, коли є постраждалі в результаті ДТП чи іншої страхової події. До таких справ залучаються поліція та інші компетентні органи, проводяться розслідування і судові розгляди, що значно затягує процес врегулювання події. У таких складних ситуаціях, коли мають бути враховані десятки нюансів, спеціалісти СК «Експрес Страхування» надають максимальну підтримку клієнтам. Персональні страхові агенти беруть врегулювання справи під свій контроль і докладають усіх зусиль, щоб прискорити цей процес.

 

«Швидкість врегулювання справ – це найпростіший та зрозумілий для клієнта критерій оцінки роботи страховка. Адже, оформлюючи страховий поліс в нашій компанії, клієнт проявляє довіру нашій команді, нашому досвіду та професіоналізму і розраховує на оперативну підтримку в складній ситуації, яка може статися з його автомобілем, – додає Тетяна Щучьєва. –Ми хочемо, щоб віра в нас як надійного страховика тільки зростала. Тому, ми з командою на системному рівні відстежуємо строки виплати та приділяємо увагу процесам, які впливають на його скорочення».