Більш як у 2 рази зросла кількість клієнтів, які обрали СК «Експрес Страхування» для страхування авто з ОСЦПВ

Кількість клієнтів, які придбали поліс ОСЦПВ від СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, зросла більш як у двічі.

За 8 місяців 2023 року ОСЦПВ від СК «Експрес Страхування» набуває все більше попиту серед клієнтів, які шукають надійного страховика для страхування авто. Їх кількість зросла на 103,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це найбільший показник на ринку страхування цивільно-правової відповідальності України за цей період.

СК «Експрес Страхування» збільшила виплати клієнтам за цей період на 27,6%. При цьому середня сума збитку, який отримали клієнти Компанії, склала 34,7 тис. грн, що на 21,3% більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року, і на 17,5% перевищує середній розмір збитку на ринку ОСЦПВ в Україні.

Зі збільшенням кількості клієнтів та виплат росте і швидкість врегулювання страхових подій. В серпні-вересні цей показник зріс у двічі, до 32 днів (торік у вересні середній термін врегулювання страхових подій з ОСЦПВ від дати заяви до виплати становив 66 днів).

 

На строк врегулювання з ОСЦПВ загалом впливають 3 основні чинники. Визначення винуватця – не завжди водії можуть дійти згоди щодо цього питання самостійно і є потреба з’ясовувати обставини компетентними органами. Наявність документів – вчасне оформлення заяви про подію прискорить термін її врегулювання. Висновок незалежного експерта – на жаль через війну в Україні кількість незалежних експертів в регіонах України суттєво скоротилась, а до тих що залишились існує запис і це збільшує терміни врегулювання подій з ОСЦПВ.