Понад 715 тис. грн виплатила СГ «ТАС» за викрадену вантажівку

Зазвичай, коли заходить мова про викрадення авто, на думку одразу спадає, що йдеться про легковик. Однак, як свідчить практика, це не завжди так: викрадають й вантажівки.

Саме такий випадок, згодом визнаний страховим, нещодавно було врегульовано Страховою групою «ТАС».

Цей інцидент стався на Харківщині: невідомі зловмисники вночі угнали вантажний автомобіль МАЗ 4370. На жаль, пошук вантажівки та ї викрадачів результатів не дав.

Водночас Страхова група «ТАС», де МАЗ було застраховано за договором «Правильне КАСКО», виконуючи свої зобов’язання перед клієнтом, ухвалила рішення про виплату власникові автомобіля належного страхового відшкодування. Сума виплати склала 715392 грн.

Варто зауважити, що, згідно зі статистикою поліції, станом на кінець травня поточного року в Україні обліковувалося майже 50 тисяч одиниць техніки, вкраденої  та не знайденої за останні десять років.

При цьому, як кажуть самі представники правоохоронних органів,  знайти викрадений транспортний засіб вдається лише в 40-50% випадків. І варто розуміти, що навіть в цьому разі далеко не завжди знайдені авто перебувають в придатному для подальшої експлуатації стані.

І, на жаль, казати про те, що в найближчій перспективі ситуація суттєво зміниться на краще, наразі не доводиться.

За таких умов чи не єдиним дієвим інструментом, здатним захистити автовласника, залишається автострахування. Адже ані найсучасніші охоронні сигналізації, ані зберігання авто виключно на обладнаних парковках, ані його оснащення спеціальними  протиугінними засобами не можуть вважатися абсолютною гарантією того, що автівку не викрадуть. Ба більше, відомі випадки, коли авто викрадали навіть із зачинених гаражів.

Безумовно, страхова компанія не може убезпечити автовласника від угону його залізного коня, але захистити його фінансові інтереси  у випадку навіть таких негараздів – цілком.  Тому експерти радять автомобілістам не нехтувати страховим захистом та при цьому, звісно,відповідально ставитися до вибору страховика – аби точно бути впевненим в тому, що навіть у випадку великих збитків не залишитесь наодинці зі своїми проблемами та отримаєте потрібну допомогу та належне відшкодування.