За пошкоджене в пожежі авто СГ «ТАС» виплатила 474 тис. грн

За статистикою, оприлюдненою Офісом Генерального прокурора, в Україні за минулий рік було зафіксовано 1542 випадки умисного пошкодження чи знищення майна, в тому числі 735 – шляхом підпалу.

Примітно, що лише за 192 з цих кримінальних порушень правоохоронцями було вручено  повідомлення про підозру. Пояснення тому очевидне: часто-густо зловмисників просто не знаходять або не можуть довести їхню провину. В результаті власник знищеного майна так і залишається ні з чим: і без майна, і без грошей. Якщо, звичайно, він заздалегідь не убезпечив себе, не захистив власні фінансові інтереси на випадок негараздів і заздалегідь не подбав про страхування свого майна.

Надзвичайна подія із застрахованим СГ «ТАС» кросовером Mazda CX-5 сталася на Закарпатті.  Як згодом з’ясували правоохоронці, які в рамках розслідування інциденту ретельно вивчили записи з камер відеоспостереження,  вночі  до автівки, що була припаркована  біля будинку, в якому мешкає її власник, підійшов невідомий та здійснив підпал автомобіля. Полум’я миттєво охопило кросовер. В результаті пожежі було суттєво пошкоджено передню частину авто: обидва  передні крила, капот, бампер, блок-фари, лобове скло, решітку радіатора, двигун, а також салон.

На жаль, пошуки зловмисника по гарячих слідах результатів не дали: злочинця, який з нез’ясованих мотивів підпалив автомобіль, досі не знайдено. 

Втім, сам на сам із своїми проблемами власник CX-5 не залишився. Страхова група «ТАС», де автомобіль було застраховано за договором «Правильне КАСКО», визнала страховий випадок та після проведення відповідної експертизи в повному обсязі відшкодувала автовласникові завдану йому шкоду. Сума виплати склала 473851 грн.

Нагадаємо, Страхова група «ТАС», що вже давно посідає місце лідера на вітчизняному ринку автострахування, щодня виплачує за укладеними договорами страхування в середньому 4,6 млн грн, з яких 3,7 млн грн – за договорами КАСКО, «Зеленою карткою» та полісами обов’язкової «автоцивілки».