СГ «ТАС» оприлюднила ТОП-10 найбільших виплат за 2021 рік

Страхова група «ТАС» оприлюднила «десятку» своїх найбільших виплат за минулий рік. Цікаво, що дев’ять з них припали на договори КАСКО, ще одну виплату було здійснено за договором страхування майна.

Так, до ТОП-10 найбільших відшкодувань СГ «ТАС» за 2021 рік увійшла виплата в розмірі 1242150 грн, здійснена за договором «ЄвроКАСКО». 

Аварія за участю застрахованого автомобіля Mercedes-Benz S560 сталася в Маріуполі. На перехресті інший учасник дорожнього руху на автомобілі Mitsubishi, порушивши ПДР, не пропустив Mercedes, який їхав головною дорогою, та тим самим спричинив зіткнення. В результаті удару Mercedes, в свою чергу, врізався в автомобіль ВАЗ, що їхав в попутному з ним напрямку. Всі три автівки зазнали пошкоджень передньої частини кузова, однак найбільш постраждав внаслідок аварії саме Mercedes.  Згідно з висновком експертизи, збиток власника авто в результаті пригоди склав 1242150 грн. Втім, самостійно сплачувати таку величезну суму за ремонт свого авто йому не довелося – завдяки наявності договору «ЄвроКАСКО» від Страхової групи «ТАС». Страховик, вивчивши обставини інциденту, визнав його страховим випадком та в повному обсязі відшкодував клієнтові заподіяні йому збитки.

За договором «ЄвроКАСКО» було застраховано і кросовер Audi Q3, пошкоджений внаслідок аварії, що за аналогічних обставин сталася в Черкасах. На нерегульованому перехресті просто на авто клієнта СГ «ТАС» на чималій швидкості вилетів автомобіль Honda Accord. Грубо порушуючи ПДР, водій Honda не надав перевагу в русі транспортним засобам, що прямували головною дорогою, що врешті призвело до зіткнення із Q3. Через потужний удар кросовер викинуло на узбіччя, де він врізався в електроопору і перевернувся на дах. В результаті аварії Audi зазнав численних пошкоджень та, за висновком експертів, був визнаний фактично знищеним. Збитки власника кросовера склали 1216167 грн. Саме цю суму в рамках своїх зобов’язань і виплатила Страхова група «ТАС» своєму клієнтові в якості страхового відшкодування. 

Майже такою ж, а саме 1210268 грн, була й виплата компанії за пошкоджений в ДТП спеціалізований вантажний самоскид ВАРЗ МБ-4141, застрахований за договором «Правильне КАСКО». Аварія, в якій було пошкоджено самоскид, сталася на Одещині: на ВАРЗ із зустрічної смуги несподівано вилетів автомобіль Nissan, водій якого вирішив піти на обгін транспортного засобу, що рухався перед ним, не зваживши на те, що «зустрічкою» прямує ваговоз. На жаль, уникнути лобового зіткнення не вдалося. Страхова група «ТАС», вивчивши обставини інциденту, визнала страховий випадок та врегулювала його, в повному обсязі виплативши власникові вантажівки належне страхове відшкодування.

Водночас за знищений внаслідок пожежі позашляховик Toyota Land Cruiser Prado, також застрахований за договором «Правильне КАСКО», Страхова група «ТАС» виплатила в якості страхового відшкодування 1077149 грн. Ця надзвичайна пригода сталася на Київщині. З нез’ясованих причин вночі загорівся гаражний бокс, в якому й зберігалося авто. Що саме спричинило пожежу та хто винен в тому, що вона сталася, наразі з’ясовують правоохоронці. Зі свого боку, СГ «ТАС» визнала випадок страховим й оперативно здійснила виплату відповідного страхового відшкодування.

До числа найбільших виплат страховика за минулий рік також увійшло відшкодування в розмірі 914357 грн. Саме цю суму в рамках своїх зобов’язань за договором «Правильне КАСКО» виплатила СГ «ТАС» власникові іншого позашляховика – VW Touareg, пошкодженого в результаті ДТП на Одещині. Автомобіль рухався своєю смугою, коли його несподівано «наздогнала» вантажівка DAF. Удар був настільки сильним, що кросовер винесло на сусідню смугу, де в нього влетіла ще одна фура. Внаслідок аварії Touareg зазнав численних і настільки серйозних пошкоджень, що, за висновком експертів, ремонтувати його вже було просто недоцільно. СГ «ТАС» визнала випадок страховим та в передбачений умовами договору термін врегулювала його, виплативши автовласникові належне страхове відшкодування. 

А ось аварія, в якій було пошкоджено також застрахований за договором «Правильне КАСКО» автомобіль Mercedes-Benz GLS, сталася з вини саме страхувальника СГ «ТАС». Поспішаючи у справах, водій кросовера, в’їжджаючи на дамбу в передмісті столиці, вирішив, що встигне «проскочити» перед іншим учасником дорожнього руху. Наслідком цієї спроби стало зіткнення автівок. В результаті аварії в Mercedes було серйозно пошкоджено передню частину кузова, а розмір шкоди склав 900500 грн. Відповідне відшкодування СГ «ТАС» в рамках своїх зобов’язань за укладеним договором страхування і перерахувала на фірмову СТО Mercedes, де проводився  відновлювальний ремонт транспортного засобу.

В свою чергу, за розбитий в ДТП на Донеччині позашляховик BMW Х5 Страхова група «ТАС» виплатила відшкодування в розмірі 885548 грн. Автомобіль рухався трасою, коли із «зустрічки» просто на нього на великій швидкості вилетів автобус Mercedes, водій якого намагався здійснити обгін іншого транспортного засобу. Незважаючи на всі зусилля обох водіїв, які вдалися до екстреного гальмування, уникнути зіткнення не вийшло. Страхова група «ТАС», де автомобіль було застраховано за договором «Правильне КАСКО», швидко врегулювала страховий випадок, виплативши власникові Х5 належне відшкодування в розмірі завданих йому збитків.

В результаті зіткнення було пошкоджено і позашляховик  Land Rover Range Rover, виплата за який також увійшла до числа найбільших виплат СГ «ТАС» за минулий рік. Аварія сталася в Запорізькій області. Позашляховик рухався головною дорогою, коли з другорядної несподівано виїхав ЗАЗ «Таврія», водій якого грубо порушив ПДР та спричинив ДТП. Уникнути зіткнення не вдалося. Ба більше, внаслідок удару автомобіль клієнта СГ «ТАС» розвернуло, і він врізався ще й в паркан на узбіччі. Як засвідчила експертиза, загальний збиток власника Land Rover в результаті аварії склав 841192 грн. Цю суму в рамках своїх зобов’язань за договором «ЄвроКАСКО» і виплатила СГ «ТАС» в якості страхового відшкодування.

За договором «ЄвроКАСКО» було здійснено і виплату в розмірі 810361 грн за пошкоджений в ДТП автомобіль Mercedes-Benz GLE 43 AMG. Кросовер, що рухався в потоці одним з київських мостів, на слизькій після дощу з мокрим снігом дорозі занесло, водій не впорався з кермуванням і автівка врізалася в автомобіль Subaru, що їхав у сусідній смузі. Страхова група «ТАС», вивчивши обставини інциденту, визнала страховий випадок та ухвалила рішення про виплату клієнтові відшкодування в розмірі понесених ним збитків. 

В ТОП-10 найбільших виплат СГ «ТАС» за 2021 рік, окрім відшкодувань за договорами автострахування, також увійшла виплата за договором страхування майна в розмірі 858305 грн. Застраховане майно було пошкоджено в пожежі, що виникла в приміщенні  львівського відділення однієї з банківських установ. Незважаючи на те, що рятувальникам вдалося оперативно локалізувати вогонь, а згодом й ліквідувати пожежу, її наслідки виявилися катастрофічними. Оперзал буквально повністю вигорів: полум’ям було знищено фактично все майно, що знаходилось в приміщенні, зокрема меблі та техніку, пошкоджено стіни, стелю та підлогу, двері та вікна. Страхова група «ТАС», де було застраховано рухоме майно, що знаходилось у приміщенні відділення, визнала подію страховим випадком та врегулювала його , виплативши належне за укладеним договором добровільного страхування майна відшкодування.