СГ «ТАС» виплатила 582 тис. грн за договором «Повний житлозахист»

Як повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій, за одинадцять місяців минулого року в країні було зафіксовано 75306 пожеж, в яких загинуло 1636 та отримали травми 1239 людей.

Згідно зі звітом ДСНС, щодня в Україні в середньому виникало 225 пожеж, матеріальні втрати

від яких складали 37 млн 49 тис. гривень. Кожного дня внаслідок пожеж гинуло 4 людей і ще 3 людей отримували травми; вогнем знищувалось або пошкоджувалось 62 будівлі (споруди) та

13 одиниць техніки. Прямі збитки від однієї пожежі становили 38,9 тис. гривень.

Основними причинами пожеж ставали необережне поводження громадян з вогнем, а також  порушення правил протипожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок тощо.  Як зазначають рятувальники, найчастіше пожежі виникали на відкритих територіях (таких випадків за одинадцять місяців було зареєстровано 41181), а також в будинках та спорудах житлового призначення (25502 випадки, з яких 14720 – у житлових приміщеннях). 

Матеріальні втрати від пожеж склали 12 млрд 523 млн 69 тис. грн, з яких прямі збитки становлять 2 млрд 935 млн 628 тис. грн, побічні – 9 млрд 587 млн 441 тис. грн. 

Як свідчить практика, левова частина цих збитків лягає безпосередньо на плечі власників пошкодженого чи знищеного вогнем майна, адже, на жаль, в Україні й досі більшість громадян не замислюються над питаннями забезпечення надійного страхового захисту свого майна, зокрема житла.  Хоча вигоди від нього – очевидні. 

Пожежа, внаслідок якої було пошкоджено застрахований СГ «ТАС» за договором «Повний житлозахист» приватний будинок на Полтавщині, сталася вночі, коли  господарі вже відпочивали. Вогонь, що виник на даху будинку, миттєво перекинувся на гаражне приміщення. На щастя, завдяки оперативному виклику пожежних, мешканців вдалося врятувати, а саму пожежу швидко локалізувати та згодом загасити. 

Водночас фінансові втрати, спричинені пожежею, виявилися чималими: вогнем було знищено 70 кв. м покрівлі, пошкоджено електролічильник, 50 кв. м підлоги та домашні речі. Однак сам на сам із заподіяними внаслідок інциденту збитками власник житла не залишився – завдяки тому, що заздалегідь подбав про страхування свого майна.

Страхова група «ТАС», вивчивши обставини справи, визнала страховий випадок та врегулювала його, виплативши власникові будинку належне страхове відшкодування. Сума виплати склала 582054 грн.

Нагадаємо, договір «Повний житлозахист» є інноваційним страховим продуктом, розробленим спеціалістами СГ «ТАС» на кшталт програми-конструктору, з можливістю вільного комбінування страхових ризиків. В рамках договору власники майна можуть захистити не лише своє житло на випадок пожежі, затоплення, протиправних дій третіх осіб тощо, але й застрахувати свою відповідальність перед сусідами на випадок пошкодження їхнього майна з вини власника договору. До того ж договір містить низку додаткових опцій та ексклюзивних розширень, що стануть у нагоді власникам житла у випадку будь-яких негараздів з майном. Залишається додати, що за договором не застосовуються коефіцієнти зносу та недострахування.