Акціонери страхової компанії «VUSO» досягли попередньої домовленості щодо придбання «УАСК АСКА»

Акціонери страхової компанії VUSO досягли попередньої домовленості щодо купівлі «УАСК АСКА» (працює під брендом «АСКА») з метою створення великого гравця страхового ринку з українським капіталом.

Згідно з даними Insurance TOP, активи VUSO та АСКА станом на 30.09.2021 становили 903 млн грн та 501,2 млн грн, страхові премії ВУСО та АСКА за 9 місяців 2021 становили 1,24 млрд грн (8-е місце в рейтингу страховиків) та 853,8 млн грн (13 місце) відповідно. Після злиття компаній на страховому ринку України з'явиться гравець, який стане одним із найбільших страховиків України.

 «VUSO демонструє зростання у роздрібному сегменті. АСКА – традиційно сильна у корпоративному сегменті. Синергія, на наш погляд, в об'єднанні є очевидною», — повідомив Голова Наглядової ради СК ВУСО Михайло Назарчук.

Після завершення угоди планується об'єднання "УАСК АСКА" та СК "ВУСО" під єдиним брендом VUSO. Усі зобов'язання перед партнерами та клієнтами АСКА збережуться та виконуватимуться у повному обсязі (і в період проведення угоди, і після об'єднання). Об'єднана компанія збереже поточні послуги АСКА та розширить перелік послуг для клієнтів.

Майбутнє об'єднання дозволить збільшити вплив VUSO в корпоративному сегменті страхування внаслідок тривалих відносин АСКА із великими корпоративними клієнтами, а також вийти на ринок міжнародного страхування «Зелена карта».

Угода про продаж пройде з дотриманням усіх необхідних регуляторних та інших, визначених законодавством, процедур, які передбачають передачу дублюючих ліцензій АСКА на страхову діяльність.

Сума та умови угоди не розголошуються. Про завершення M&A буде повідомлено додатково.

Страхова компанія «VUSO» працює на українському ринку з 2001 року, володіє 50 ліцензіями: 33 – на добровільні та 17 – на обов'язкові види страхування. Компанія спеціалізується на моторному, медичному та туристичному страхуванні для приватних та корпоративних клієнтів, має понад 30 представництв по всій Україні. Є Членом МТСБУ, Ядерного пулу, учасником проєкту із Прямого врегулювання. Складається у Національній Асоціації Страховиків України. Компанії надано рейтинг фінансової стійкості (надійності) на рівні uaАА. Акціонерами ВУСО є Фонд «Альтитуда», кінцеві бенефіціари – Михайло Назарчук та Олексій Шуба.

"УАСК АСКА" - перша приватна страхова компанія, що з'явилася в незалежній Україні та працює вже понад 30 років. Входить до портфеля міжнародної інвестиційної компанії SCM.

На початок 2020 року АСКА налічує 2900 корпоративних та понад 200 тис. приватних клієнтів по всій Україні. Є членом МТСБУ, одним із засновників Ядерного пулу, членом Екологічного пулу. Страховик має ліцензії на провадження страхової діяльності за 19 добровільними та 20 обов'язковими видами страхування та входить до ТОП-15 провідних страховиків України за ключовими показниками. За час своєї роботи АСКА неодноразово здійснювала найбільші виплати в історії українського страхування.