СК «Експрес Страхування» стабільно здобуває найвищі оцінки в рейтингу МТСБУ з автоцивілки

СК "Експрес Страхування", що входить до складу Корпорації УкрАВТО, вкотре здобула найвищі оцінки за кожним із трьох ключових показників рейтингу Моторно-транспортного страхового бюро України «Світлофор».

Так, за даними МТСБУ, за підсумками 3-го кварталу 2021 року Компанія підтвердила високий рівень загальної оцінки діяльності та якості врегулювання збитків, а також низький рівень скарг від потерпілих. 

У липні-вересні 2021 року СК «Експрес Страхування» виплатила клієнтам понад 5,7 млн грн страхових відшкодувань за договорами ОСЦПВ, що перевищило торішні показники на чверть та збільшила кількість укладених договорів на 33%. 

З початку 2021 року виплати Кампанії за договорами ОСЦВП зросли на 20,3% та перевищили 15,7 млн грн, а кількість укладених договорів збільшилась на 30%, до 25,9 тис. Водночас 66% наявних клієнтів «Експрес Страхування» продовжили свої договори ОСЦПВ на наступний період.

Важливо, що найвищі оцінки Компанія здобуває вже  більш ніж 2 роки поспіль – це підтверджує системну роботу на ринку ОСЦПВ, високу якість та швидкість процесів врегулювання.

Щокварталу МТСБУ (Моторно-транспортне страхове бюро України) публікує таблицю з оцінкою результатів діяльності всіх страхових компаній – членів МТСБУ. На підставі даних показників, клієнти можуть оцінити ступінь та можливість ризику, під час укладання договору страхування. Також дані показники добре характеризують стан справ у тій чи іншій страховій компанії.

Показники страхових компаній у рейтингу представлені не в цифровому форматі, а колірними індикаторами. Зелений колір означає відмінно, жовтий - хорошу оцінку, а червоний - незадовільно. За таку систему відображення рейтинг і здобув свою назву.

Моторно-транспортне страхове бюро України є єдиним об'єднанням страховиків, які здійснюють обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за шкоду, заподіяну третім особам. Також МТСБУ є регулятором діяльності страховиків. 

Здійснювати обов'язкове страхування відповідальності власників наземного транспорту можуть тільки страхові компанії, члени МТСБУ, що мають відповідну ліцензію. Наразі членами МТСБУ є 42 страхові компанії України. 

Нагадаємо, що з початку 2021 року МТСБУ відкликало ліцензії 6-ти українських страховиків.