VUSO виплатила понад 145 млн грн для врегулювання автострахових випадків

Протягом першого півріччя страхова компанія VUSO виплатила близько 145,5 млн грн власникам автомобілів за фактами настання страхових випадків.

Загалом кількість врегульованих подій за цей період за КАСКО складає 3215, за прямим врегулюванням – 517, за ОСЦПВ – 3018. Середній розмір виплати по ОСЦПВ – 20 456 грн.

Варто наголосити на тому, що показник кількості максимальних виплат збільшився у порівнянні з першим півріччям 2020 року: якщо за перші 6 місяців минулого року VUSO здійснила 88 максимальних виплат, то у 2021 році їх кількість збільшилася до 132.

Найбільша виплата у цьому періоді становить 623,7 тис. грн. Цей страховий випадок стався в Житомирській області: водій, який намагався уникнути зіткнення з іншим транспортним засобом, виїхав на узбіччя та наїхав на бордюр.

Ще один страховий випадок стався у Львівській області на трасі Київ-Чоп, коли водій, не дотримався дистанції та вчинив наїзд на іншу машину. У цьому разі страхова виплата становила 508 тис. грн. 

Також протягом цього часу було зареєстровано ще три страхові події із максимальними виплатами: ДТП в результаті зіткнення двох автомобілів під час невдалого перелаштування одного з них на іншу транспортну смугу (виплата становить 491 тис. грн); ДТП в результаті зіткнення автомобілів під час необережного маневру (431 тис. грн); ДТП в результаті зіткнення автомобілів під час виїзду на рівнозначне перехрестя, де від удару транспортний засіб відкинуло на узбіччя і він здійснив наїзд на огорожу (419 тис. грн).

У всіх ситуаціях страхова компанія виявила високий рівень професіоналізму та оперативно вирішила всі питання пов’язані із врегулюванням автострахових випадків.