СГ «ТАС» виплатила понад 600 тис. грн за знищене вогнем авто

Випадки підпалів автомобілів в Україні, на жаль, не є рідкістю.

І убезпечити себе від цього, як це не прикро, автовласникам досить проблематично, адже, як показує практика, ані зберігання транспортного засобу на офіційних стоянках під охороною та навіть в гаражах, ані наявність відеокамер біля місця паркування авто часто-густо не можуть стати на заваді зловмисникам в їх намірах. Як зазначають правоохоронці, іноді такі злочини здійснюються на виконання, так би мовити, замовлення, з метою залякати автовласника, та найчастіше палії керуються виключно хуліганськими мотивами.  На жаль, знайти таких зловмисників вдається не завжди, та навіть знайшовши, стягнути з них вартість пошкодженого або знищеного майна виявляється доволі непросто. Тож єдиним засобом захистити себе в цьому випадку залишається страхування.

Інцидент із застрахованим СГ «ТАС» кросовером Opel Grandland X стався в Запоріжжі. Ввечері власник залишив автомобіль, як завжди, біля свого будинку, а вже за кілька годин йому повідомили, що автівка палає. 

Як з’ясувалося згодом, зайнявся автомобіль в результаті підпалу. Пожежні, які прибули на виклик, оперативно загасили пожежу, але до цього моменту авто вже було майже знищено.

Наразі пошук винних у підпалі триває. 

Водночас Страхова група «ТАС», де кросовер було застраховано за програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО», визнавши випадок страховим, врегулювала його, виплативши автовласникові страхове відшкодування в розмірі 605993 грн.

Нагадаємо, договір «ЄвроКАСКО 5 зірок» включає в себе п’ять програм автострахування – за кількістю «зірок». Так, програма «1 зірка» розрахована на впевнених у своїй водійській майстерності автовласників, які вважають за необхідне мати страховий захист виключно на випадок великих збитків – в разі знищення або викрадення авто. За програмою «2 зірки» СГ «ТАС» також покриває збитки, спричинені пошкодженням авто внаслідок ДТП, протиправних дій третіх осіб, пожежі та стихійного лиха. Автовласники, які зупиняють свій вибір на програмі «3 зірки» до того ж мають можливість отримати виплату без надання довідки поліції. За програмою «4 зірки», окрім всього переліченого, страховик також покриває збитки внаслідок пошкодження авто в результаті інших подій, аніж ті, що покриває «двозіркова» програма. 

І максимальний страховий захист за принципом повного КАСКО забезпечує програма «5 зірок», що до того ж покриває ризики гідроудару, пошкодження державного знаку авто, шин, дисків тощо, а також передбачає прискорену виплату та включає в себе низку корисних для автовласника опцій.