За пошкоджену вантажівку СГ «ТАС» виплатила 430 тис. грн

За даними патрульної поліції, за сім місяців з початку року в Україні було зафіксовано 113 дорожньо-транспортних пригод, причиною яких стали перевтома та сон водія за кермом. В результаті 57 з цих аварій було травмовано 77 людей, ще шестеро осіб – загинули.

Саме колосальна перевтома водія і сон за кермом стали причиною жахливої автопригоди, що сталася із застрахованим СГ «ТАС» вантажним автомобілем DAF XF на Житомирщині. Інцидент стався на світанку. Водій, виснажений довгою дорогою, вирішив все ж таки не зупинятися на перепочинок, мовляв, траса в гарному стані, приємна прохолода за вікном, та й машин мало. Власне, суцільні переваги порівняно з активним рухом, характерним для приміських трас вдень! 

Та вийшло інакше. Як з’ясувалося згодом, водій вантажівки навіть не помітив, коли задрімав, а заразом втратив контроль над тягачем, оснащеним до того ж причепом.  Зрозуміло, що не помітив водій і те, що скраю шосе припаркована фура. Годі й казати, що за таких обставин уникнути зіткнення не вдалося.  Від сильного удару застраховану СГ «ТАС» вантажівку занесло і викинуло в кювет. 

На щастя, водій DAF дивом не зазнав важких ушкоджень та навіть не потребував госпіталізації, а ось сам тягач було суттєво пошкоджено. В результаті ДТП було пошкоджено дах машини, двері, крила, капот, обидва бампери, розбито дзеркала заднього виду, лобове скло, ліхтарі, протитуманні та блок-фари тощо.

Страхова група «ТАС», де автомобіль було застраховано за договором «Правильне КАСКО», вивчивши обставини випадку, визнала його страховим та врегулювала, виплативши власникові DAF належне страхове відшкодування в розмірі 430105 грн.

Нагадаємо, договір «Правильне КАСКО» є одним з найпопулярніших продуктів з автострахування в лінійці СГ «ТАС», що заслужено користується високим попитом у автовласників. Серед переваг договору можна відзначити покриття максимального переліку страхових ризиків, які можна комбінувати в залежності від потреб автовласника, розширені можливості в частині виплат без довідок компетентних органів, якісне сервісне обслуговування впродовж всього терміну дії договору, в тому числі цілодобова підтримка власним контакт-центром страховика, компенсація витрат на порятунок авто, евакуатор тощо, а також оптимальні строки страхових виплат, що становлять 15 робочих днів за всіма страховими випадками, окрім знищення та викрадення авто, за якими врегулювання здійснюється впродовж 25 робочих днів.