МТСБУ підтвердило лідерство СГ «ТАС» на ринку «автоцивілки»

Моторне (транспортне) страхове бюро України підвело підсумки роботи ринку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників за ІV квартал 2020 року.

Отже, як повідомляє прес-служба МТСБУ, в жовтні – грудні минулого року учасниками ринку загалом було оформлено 2,05 млн полісів, за якими було залучено сумарно 1,57 млрд грн платежів. Перше місце за обсягом надходжень традиційно посіла Страхова група «ТАС»:  за три місяці компанією було зібрано за полісами «автоцивілки» 184,5 млн грн платежів, що на 21,5% перевищує відповідний показник страховика, який став другим за сумою залучених премій.

За три останні місяці 2020 року страховиками було врегульовано за полісами ОСЦПВ  41,6 тис. вимог потерпілих. Сукупна сума відшкодувань, виплачених за ними, склала 812,2 млн грн.  СГ «ТАС» стала лідером і за цими показниками – і знову зі значним відривом від страховика, який посів другу сходинку у відповідних рейтингових таблицях. Так, за даними МТСБУ, СГ «ТАС» за жовтень – грудень було врегульовано 5458 вимог потерпілих, що в понад півтора рази перевищує даний показник найближчого конкурента. При цьому сума виплат СГ «ТАС» за ІV квартал 2020 року на 45% перевищує обсяг відшкодувань страховика, який став другим у вказаному рейтингу.

Окрім статистичних даних, МТСБУ оприлюднило щоквартальний «світлофор», що фіксує рівень скарг на страховиків з боку страхувальників і потерпілих, якість врегулювання збитків та загальну оцінку діяльності страхових компаній. Страхова група «ТАС» традиційно отримала зелене «світло» за всіма показниками, що свідчить про високий рівень сервісу, який надає компанія, та її надійність.

Нагадаємо, загалом за 2020 рік СГ «ТАС» було оформлено 987602 поліси ОСЦПВ, за якими залучено 716,4 млн грн платежів.