СГ «ТАС» виплатила 600 тис. грн за викрадений автомобіль

Лише за перші два місяці поточного року в Україні було зареєстровано 507 випадків незаконного викрадення транспортних засобів. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Цифри невтішні: незважаючи на всі зусилля правоохоронців, зупинити хвилю угонів допоки не вдається. Як свідчить практика, запобігти цим злочинам часто-густо не допомагають ані сигналізація, ані різноманітні механічні засоби захисту авто від викрадення, ані охорона на парковці. В такій ситуації єдиним насправді дієвим способом убезпечити себе,  на думку експертів, залишається страхування. Звісно, договір КАСКО не зможе зупинити злодіїв в їх намірах, але точно стане у нагоді автовласникові в разі угону його «залізного коня».

І в цьому нещодавно мав прикру нагоду переконатися один з клієнтів Страхової групи «ТАС», власник кросовера Mazda CX-9. Залишивши автомобіль напередодні на звичному місці неподалік свого будинку в спальному районі столиці, автомобіліст, звичайно, і уявити не міг, що вже за кілька годин просто серед білого дня його авто зухвало викрадуть невідомі злочинці. Пошуки автомобіля по гарячих слідах, на жаль, бажаного результату не дали: кросовер так і не було знайдено.  

Водночас Страхова група «ТАС», де автомобіль було застраховано за програмою «3 зірки» договору «ЄвроКАСКО»,  визнала випадок страховим та оперативно врегулювала його, виплативши власникові викраденої Mazda належне страхове відшкодування в розмірі заподіяної йому шкоди. Сума виплати склала 600361 грн.

Нагадаємо, договір «ЄвроКАСКО» є унікальною розробкою СГ «ТАС», що включає в себе п’ять різних програм автострахування, розрахованих на різні сегменти автовласників. Так, програма «1 зірка» – справжня знахідка для автомобілістів, які вважають за необхідне страхувати авто виключно на випадок великих збитків: в разі його викрадення або знищення. Програма «2 зірки» також покриває збитки автовласника, спричинені пошкодженнями транспортного засобу в результаті ДТП, протиправних дій третіх осіб, пожежі тощо. В свою чергу, програма «3 зірки» до того ж передбачає можливість отримання виплати без надання довідки поліції. Водночас за програмою «4 зірки» автовласник також отримає відшкодування в разі пошкодження автівки внаслідок будь-яких інших причин, аніж перелічені вище. Відповідно, програма «5 зірок» включає в себе покриття за принципом розширеного КАСКО, покриває ризики гідроудару, пошкодження держзнаку, шин, дисків, а також містить цілу низку корисних для автомобіліста опцій.

Залишається додати, що страховий тариф за договором становить від 0,99%.