залишив відгук про ПрАТ "Страхова компанія "Форте Лайф" (ID 57252)

Негативний, оцінка клієнта: 1/10

Елена Калита

4 года выплачивала страховые взносы в размере 5000 грн. За это время выплатила 20 000 грн. 2020 год был очень не простым и в силу сложившихся обстоятельств дальше платить страховку не смогла. Компания насчитала 3000 грн выкупной стоимости полиса - это составляет 15 % от выплаченной суммы. На вопрос к агентам и менеджерам компании ,на каком пункте договора базируется такой размер выплаты, ответа не получила. Я экономист по образованию и профессии - весь лист А4 исписан сложными формулами в которых разобраться не представляется возможным. Более того, эту сумму обложили еще подоходным налогом. Мало того, что никакие проценты , полученные компанией за это время нигде не были запечатлены, так еще и налог включили (наверное в виде штрафных санкций). Я обратилась за помощью к страховому агенту, который меня убедил в надежности компании и необходимости приобретения накопительной пенсионной страховки, все тщетно! Разыгрывается комедия, когда левая рука не знает, что делает правая рука. Мой полис назад не возвращают и дополнительной информации не дают.

Форте Лайф11.01.2021 10:58
Дякуємо за Ваш відгук. ПрАТ «СК «Форте Лайф» надає належний страховий захист та несе зобов’язання по Договору та у випадку настання умов, передбачених Договором, ПрАТ «Страхова компанія «Форте Лайф» здійснює всі належні виплати у відповідності до вимог чинного законодавства та в повному обсязі. Звертаємо Вашу увагу, що Ви не виконали умови Договору добровільного страхування життя від 02.05.2016 р. № 1000763891. Відповідно до п. 170.8.2. статті 170 та п. 167.1 статті 167 Податкового кодексу України викупна сума підлягає оподаткуванню у розмірі 18% та 1,5% військовий збір. Повторно електронним листом на вказану Вами електронну адресу направляємо Розрахунок викупної суми.
Елена Калита12.01.2021 13:07
Дякую за відповідь! Але не потрібно мені прививати відчуття провини, я не вчинила ніякої протиправної дії. Розірвання угоди прописане, як можливий розвиток подій. Нагадую Вам, що несплата мною чергового страхового внеску була викликана світовою пандемією COVID 19, про що я попередила Вас заздалегідь. Отже, склалися форс-мажорні обставини, за яких у мене не було змоги продовжувати співробітництво з Вашою компанією. Мною не було порушено ніякого пункту договору, збіг критичних обставин і фізична неможливість сплати внесків. Я зв‘язалася з Вами, попередила про стан речей і повідомила про бажання закрити програму страхового накопичення заздалегідь, і отримання викупної суми. До речі, цікавий момент, на моє питання в відповідності до якого пункту договору Вами була нарахована така викупна сума ,я і на сьогодні не отримала відповіді. Так склалося, що я закрила подібну програму в іншій страховій компанії, що належить до Vienna Insurance Group і за тих же умов ( 5000 грн внесок, 4 роки сплати, 20 років – період) і виплата склала в відповідності до договору 9600 грн, що складає 48% від сплачених коштів. Виникає питання, що ж у Вас за грабіжницькі тарифи на розірвання угоди? Чи може українські компанії так прагнуть досягти європейських стандартів що у своій ненаситності готові обдирати українців до нитки? Де логіка? Я при розірванні угоди втрачаю більшу кількість коштів, а Ви розглядаєте цю суму як мої дивиденти, як збагачення, ще й обкладаєте 19,5% податком. Здоровий глузд присутній в цій дії? Чесно, слова які просяться для змалювання ситуації Ви не надрукуєте, бо і мій відгук порихтували і прилизали. Розраховувати на розуміння не приходиться ще й тому, що в інеті викладено розслідування журналістів стосовно діяльності Вашої компанії. Сумно, що наразі нічому українському довіряти не можна. https://www.youtube.com/watch?v=-iKi8NQGBaE&feature=youtu.be&ab_channel=VladKoval