Лідерство СГ «ТАС» в сегментах «автоцивілки» та «Зеленої картки» – вчергове підтверджено!

Моторне (транспортне) страхове бюро України підвело підсумки роботи ринків обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників та «Зеленої картки» за ІІІ квартал.

Отже, за липень – вересень поточного року всіма учасниками ринку було залучено за полісами обов’язкової «автоцивілки» 2,75 млрд грн страхових платежів, з яких фактично 400 млн грн було зібрано СГ «ТАС», що вчергове посіла перше місце за обсягом зборів.

Традиційно перше місце посіла Страхова група «ТАС» і за кількістю врегульованих за полісами ОСЦПВ страхових випадків та сумою виплачених за ними відшкодувань. Так, за статистикою, з 28,9 тис. випадків, врегульованих всіма страховиками-членами МТСБУ, найбільшу кількість – 3942 припало на лідера ринку.

Загалом за звітний період СГ «ТАС» виплатила постраждалим в якості страхових відшкодувань 146490 тис. грн, що становить близько 15% від сукупної суми виплат по ринку в цілому та на понад 34% перевищує обсяг відшкодувань, виплачених компанією, що стала другою за вказаним показником.

При цьому кількість скарг на компанію, отриманих МТСБУ від страхувальників та постраждалих впродовж 9 місяців від початку року, була найменшою порівняно з усіма іншими страховиками.

Підтвердила своє лідерство СГ «ТАС» і в сегменті «Зеленої картки». Так, за липень – вересень 2024 всіма учасниками ринку було оформлено сумарно трохи більше 398 тис. вказаних полісів, з яких 85348, тобто фактично кожний четвертий, – від СГ «ТАС». Перше місце посіла Страхова група «ТАС» і за обсягом платежів, зібраних за даними полісами. При цьому сума премій, залучених компанією, на 76,7% перевищує відповідний показник страховика, що став другим в рейтинговій таблиці.

В цілому по ринку за три місяці за «Зеленою карткою» виплачено 3473 відшкодування, з яких найбільшу кількість – 748 виплати – було здійснено також СГ «ТАС».

Очевидно, що І місце в сегменті посіла компанія і за обсягом виплат: з 10,5 млн євро, що були виплачені всіма страховиками, що працюють на ринку «Зеленої картки», понад 2,08 млн євро, тобто фактично 20% від загальної суми, виплатила Страхова група «ТАС».

Прес-служба компанії