СГ «ТАС» посіла 1 місце в 14 областях України з 24-х

Спеціалізоване видання Insurance TOP оприлюднило результати роботи страхового ринку України за І півріччя 2024 року в розрізі регіонів.

Отже, як свідчить статистика, Страхова група «ТАС» за підсумками звітного періоду вчергове підтвердила абсолютне лідерство на ринку в розрізі регіонів, посівши перше місце в 14 областях України з 24-х, а в решті увійшовши в ТОП-5 страховиків області.

Так, СГ «ТАС» традиційно очолила рейтинги страховиків Волинської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської,  Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської областей, а також Чернігівщини, де торік була другою.

Варто зауважити, що, як і раніше, у більшості з вказаних областей СГ «ТАС» лідирує з колосальним відривом навіть від найближчих конкурентів.

Так, якщо на Рівненщині та Черкащині збори СГ «ТАС» перевищують обсяг премій, залучених страховиком, що став другим в області, на 33% та 34% відповідно, то на Сумщині, Кіровоградщині та Закарпатті різниця вже складає 55%, 57% та 62% відповідно.

При цьому, як свідчать дані, наведені Insurance TOP, частка СГ «ТАС» на страховому ринку Рівненщини складає 28%, Черкащини – понад 31%, Сумщини – 31%, Кіровоградщини – майже 33%, Закарпаття – 33%.

Ще більшим відрив СГ «ТАС» від найближчого конкурента був на Чернігівщині та Миколаївщині – 80% та 91% відповідно. При цьому частка ринку СГ «ТАС» у вказаних областях склала 39% та 36% відповідно.

На Івано-Франківщині СГ «ТАС» також традиційно лідирувала з чималим відривом – майже в 2,1 рази, а частка компанії на місцевому ринку сягнула 49%.

Водночас обсяг платежів, зібраних СГ «ТАС» на Донеччині та Хмельниччині, в 2,7 та 2,9 рази перевищує суму премій, залучених страховиком, що посів другу сходинку у рейтинговій таблиці. При цьому частка лідера на страховому ринку цих областей складає 65% та 45% відповідно.

В свою чергу, на Волині збори СГ «ТАС» майже в 3 рази перевищують обсяг платежів «другого номера» і становлять 52% від загального обсягу страхових премій, залучених по області.

Ще суттєвішим був відрив СГ «ТАС» від «срібного» призера рейтингу в Житомирській та Тернопільській областях – тут збори лідера ринку фактично в 3,8 рази були більшими. При цьому на СГ «ТАС» у вказаних областях припало більше половини всіх платежів, зібраних всіма учасниками ринку: на Тернопільщині – 54%, на Житомирщині – 55%.

І найвищий рекорд СГ «ТАС» встановила на Луганщині, де обсяг залучених нею премій в 7,8 рази перевищує збори найближчого конкурента і становить майже 89% від сукупної суми платежів, зібраних в цілому по області.

Почесне друге місце за підсумками І півріччя 2024 року СГ «ТАС» посіла в трьох областях України:  Запорізькій, Полтавській та Херсонській, а третє – у Вінницькій, Дніпропетровській, Київській, Одеській, Харківській, а також у Львівській, де торік була четвертою.

В Чернівецькій області СГ «ТАС» замкнула «п’ятірку» найбільших страховиків регіону.