НБУ переоформив всі діючі ліцензії СК «Експрес Страхування»

Національний банк України 29 квітня 2024 року переоформив всі діючі ліцензії СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, на здійснення страхової діяльності на повний перелік всіх класів (ризиків у межах класів) прямого та вхідного страхування, шляхом внесення запису до Державного реєстру фінансових установ.

Це означає, що СК «Експрес Страхування» продовжує працювати в рамках законодавчого поля відповідно до норм нового Закону про страхування, який набрав чинності 1 січня 2024 року і виконувати всі взяті зобов’язання.

«Переоформлення ліцензій – важливий етап переходу СК «Експрес Страхування» до нових вимог законодавства. Шлях реорганізації, який проходить зараз страховий ринок, складний, однак дуже важливий для формування спільноти прогресивних, прозорих та відповідальних страховиків. Наші пріоритетні завдання – відповідати всім нормативним вимогам та розвивати наш унікальний страховий сервіс», – зазначила директор СК «Експрес Страхування» Тетяна Щучьєва.

Раніше, в травні 2023 року, НБУ підтвердив прозорість структури власності СК «Експрес Страхування», що означає відповідність Компанії вимогам законодавства.

Нагадаємо, що за підсумками 2023 року СК «Експрес Страхування» залучила майже 722,2 млн грн страхових премій (+56,7% до рівня 2022 року). Кількість укладених договорів зросла на 103,2%, а виплати клієнтам збільшились на 41,5% і досягли 331,1 млн грн.

У 2024 році Компанія увійшла до п’ятірки лідерів страхового ринку України за версією видання Delo.ua та журналу «ТОП-100. Рейтинги найбільших» одразу у 2-х номінаціях: «Автостраховик року в КАСКО» і «Найкращий клієнтський сервіс та врегулювання збитків», а також увійшла в трійку найкращих страховиків України в номінації «Найкращий клієнтський сервіс» за результатами всеукраїнської премії FinAwards 2024.