СГ «ТАС» виплатила 978 тис. грн за пошкоджений в Словаччині автобус

Дорожньо-транспортні пригоди, пов’язані з наїздом на тварин, недарма часто називають найбільш непередбачуваними для автомобілістів. І наслідки таких аварій зазвичай досить сумні, а подеколи й трагічні.

Особливо це стосується випадків, коли йдеться про диких тварин, що стаються за межами міста: там і швидкість транспортних засобів вища, і дорожнє освітлення здебільшого гірше, ніж в населених пунктах.  Поміж тим, як свідчить статистика, останні роки кількість дорожніх інцидентів за участю тварин, зокрема диких, лише зростає. Втім, такі тенденції спостерігаються не лише в Україні, але й в інших країнах.

Аварія за участю застрахованого СГ «ТАС» автобуса Neoplan Skyliner L сталася на території Словаччини. На трасою, якою рухався автобус під час нічного переїзду, з лісу раптово вибіг олень. На жаль, уникнути зіткнення не вдалося. Внаслідок удару було пошкоджено передню частину  Skyliner, в тому числі бампер, блок-фару та лобове скло.

Страхова група «ТАС», де автобус застраховано за договором «Правильне КАСКО», отримавши повідомлення про інцидент, вжила всіх заходів для організації необхідної клієнтові допомоги та врегулювання страхового випадку. Страховиком було оперативно організовано огляд пошкодженого транспортного засобу експертом та проведення автотоварознавчого  дослідження для визначення розміру збитків.

Після отримання всіх необхідних документів СГ «ТАС» ухвалила рішення про виплату належного страхового відшкодування, що склало 977985 грн, та оперативно перерахувала його.

 

Нагадаємо, за підсумками 2023 року Страхова група «ТАС» підтвердила лідируючі позиції на ринку, зокрема в сегменті автострахування. Так, компанія традиційно очолила рейтинг страховиків на ринках як обов’язкової, так і добровільної «автоцивілки», посіла перше місце на ринку «Зеленої картки» та увійшла до «п’ятірки» найбільших страховиків на ринку КАСКО.