Більш як вдвічі зросла кількість клієнтів СК «Експрес Страхування» з ОСЦПВ у 2023 році

За рік кількість клієнтів, які придбали поліс ОСЦПВ від СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, зросла на рекордні 122% - більш ніж у двічі.

Це найбільший показник на ринку страхування цивільно-правової відповідальності України за цей період – середній показник росту кількості полісів серед страхових компаній становив 6,8%.

Виплати Компанії з ОСЦПВ зросли майже у 1,5 рази (на 39,4%), до 30,5 млн грн, кількість врегульованих полісів – майже на чверть (на 22,5%).

Зі збільшенням кількості клієнтів та виплат росте і швидкість врегулювання страхових подій. За підсумками грудня 2023 року середня кількість днів від дати заяви до дати виплати становила 26 проти 76 днів у грудні 2022 року.

Нагадуємо, що на строк врегулювання з ОСЦПВ загалом впливають 3 основні чинники:

·       Визначення винуватця – не завжди водії можуть дійти згоди щодо цього питання самостійно і є потреба з’ясовувати обставини компетентними органами.

·       Наявність документів – вчасне оформлення заяви про подію прискорить термін її врегулювання.

 

·       Висновок незалежного експерта – на жаль через війну в Україні кількість незалежних експертів в регіонах України суттєво скоротилась, а до тих що залишились існує запис і це збільшує терміни врегулювання подій з ОСЦПВ.