UNIQA і Фонд Маша розпочали співпрацю

В липні 2023 року розпочалась співпраця Страхової компанії «УНІКА» з громадською організацією «Фонд Маша». УНІКА надає перший транш допомоги в сумі 1,9 млн грн для організації серпневої зміни проєкту «Незламна мама».

В рамках проєкту працівники Фонду та залучені фахівці надають психологічну допомогу жінкам та їхнім дітям, що постраждали від війни: які втратили своїх близьких, власне житло, перебували в окупації. Українкам, які вижили після воєнних злочинів, в тому числі, сексуального насилля, та жінкам, які перебували в російському полоні. А також волонтеркам та госпітальєркам. Програма проєкту розроблена з урахуванням потреб та особливостей жінок та дітей, які стикалися зі стресом, травмою або насильством у своєму житті. Спеціалісти з психології та психотерапії пропонують широкий спектр допомоги. За допомогою спеціалізованих психологічних методів та занять учасниці зможуть змінити своє життя на краще та знайти внутрішню гармонію.

Наприкінці липня локацію проєкту відвідали Посол Австрії в Україні Д-р Арад Бенкьо, представники
UNIQA Україна на чолі з Головою Наглядової ради ПрАТ «СК «УНІКА» Теймуром Багіровим та австрійські волонтери, які протидіють дезінформації.

«Коли на власні очі дивишся та спілкуєшся з учасницями проєкту «Незламна мама», розумієш наскільки важливо все що ми можемо зробити разом для підтримки постраждалих людей, і взагалі для відновлення нашої країни», — прокоментував Теймур Багіров.

Учасники візиту на власні очі побачили, як проходить психологічне відновлення українських жінок та дітей, що постраждали від війни. На локації вони змогли особисто поспілкуватися із жінками, які були звільнені з російського полону. «Отримані психологічні травми будуть загоюватися ще довго, але задача суспільства повернути життєвий ресурс цим жінкам, відновити емоційні сили та бути поруч, щоб вони відчували, що потрібні своїй країні та людям поруч. Це наші незламні українські жінки, психологічна стійкість яких для нас вкрай важлива» - акцентує Тетяна Мураткіна.

«Я дуже вдячний від себе особисто, та від компанії УНІКА за таку непросту, але вкрай необхідну роботу, котру проводить Фонд та за змогу приєднатися до цього» - підкреслив Теймур Багіров.