СГ «ТАС» виплатила понад 1,2 млн грн за пошкоджений в аварії самоскид

Ця дорожньо-транспортна пригода сталася на Одещині на самому світанку, на майже порожній від автівок трасі. Як то кажуть, ніщо не віщувало біди: умови для автомобільного руху були більш ніж сприятливими. Тим не менш наслідки автотрощі виявилися просто колосальними...

Спеціалізований вантажний самоскид ВАРЗ МБ-4141 їхав трасою, коли просто на нього із зустрічної смуги вилетів автомобіль Nissan. Як з’ясувалося згодом, водій легковика дуже поспішав у справах, тож вирішив піти на обгін транспортного засобу, що рухався перед ним, не зваживши на те, що «зустрічкою» прямує ваговоз. Небезпечний маневр виявився невдалим і закінчився лобовим зіткненням. Сам водій Nissan в аварії зазнав численних травм, і його було госпіталізовано. 

Обидва автомобілі внаслідок удару було серйозно пошкоджено. Так, за висновком експертів, авто винуватця ДТП взагалі не підлягає відновленню – здійснювати його ремонт недоцільно. Значних пошкоджень зазнав і вантажний автомобіль: в результаті зіткнення було пошкоджено кабіну самоскида, бампер, решітку радіатора тощо. 

Страхова група «ТАС», де ВАРЗ МБ-4141 було застраховано за договором «Правильне КАСКО», вивчивши обставини інциденту, визнала страховий випадок та врегулювала його, виплативши власникові вантажівки належне страхове відшкодування в розмірі 1210268 грн.

Нагадаємо, за останніми даними, Страхова група «ТАС», що вже давно посідає лідируючі позиції на ринку автострахування, щодня виплачує за укладеними договорами страхування в середньому 4,5 млн грн, з яких 3,6 млн грн – за полісами обов’язкової «автоцивілки», «Зеленою карткою» та договорами КАСКО.