СГ «ТАС» виплатила 435 тис. грн за викрадений автомобіль

Попри те, що за статистикою правоохоронців, кількість угонів авто в Україні останнім часом суттєво зменшилась, говорити про те, що викрадення транспортних засобів стаються в нас вкрай рідно, на жаль, поки що дуже зарано.

Так, за І півріччя поточного року поліцією було зафіксовано 1475 угонів, при цьому розкрити злочин, а тим більше повернути викрадене авто власникові вдалося далеко не у всіх випадках. 

Застрахований СГ «ТАС» автомобіль Mitsubishi Outlander вкрали в столиці. Щойно виявивши, що  кросовер зник з місця паркування, власник звернувся до поліції, але всі зусилля правоохоронців, спрямовані на пошук авто та зловмисників, причетних до його крадіжки, на жаль, бажаного результату так і не дали: знайти автомобіль по гарячих слідах не вдалося.

Водночас Страхова група «ТАС», де автомобіль було застраховано за програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО», визнала випадок страховим та врегулювала його, виплативши власникові викраденого авто належне страхове відшкодування в розмірі 435 тис. грн.

Нагадаємо, договір «ЄвроКАСКО» включає в себе п’ять програм автострахування – з різним наповненням та, відповідно, різної вартості.

Так, програма «1 зірка» розрахована на автовласників, які впевнені, що самотужки зможуть вирішити будь-які проблеми, пов’язані з можливими пошкодженнями автомобіля з різних причин, і вважають за необхідне мати страховий захист виключно на випадок великих збитків – в результаті знищення або викрадення транспортного засобу. «Двозіркова» програма стане у нагоді тим, хто також бажає мати захист на випадок пошкодження авто внаслідок ДТП, стихійного лиха, пожежі або дій третіх осіб. З програмою «3 зірки» автомобілісти до того ж мають можливість отримати страхову виплату без надання довідки поліції.  В свою чергу, за програмою «4 зірки» СГ «ТАС», окрім всього іншого, покриває збитки автовласника у випадку пошкодження автомобіля внаслідок інших подій, аніж перелічені вище. І за програмою «5 зірок» автовласник отримує максимальний страховий захист за принципом повного КАСКО, що включає в себе покриття гідроудару, пошкодження державного номерного знаку транспортного засобу, шин, дисків тощо. 

Таким чином, в рамках одного договору кожен автовласник може обрати оптимальну для себе програму страхування – за прийнятною ціною і при цьому з незмінно високим рівнем сервісу, що відповідає найвищим європейським стандартам автострахування.