За результатами IV кварталу СГ «ТАС» вчергове підтвердила лідерство на ринку «автоцивілки»

Моторне (транспортне) страхове бюро України оприлюднило підсумки роботи ринку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників за IV квартал 2023 року.

Отже, як свідчить статистика МТСБУ, Страхова група «ТАС» з чималим відривом від найближчих конкурентів продовжує утримувати позиції лідера ринку обов’язкової «автоцивілки» як за обсягом залучених премій, так і за кількістю врегульованих страхових випадків та сукупною сумою виплачених за ними відшкодувань.

Загалом впродовж жовтня – грудня минулого всіма року учасниками ринку було зібрано за полісами ОСЦПВ майже 2,45 млрд грн страхових платежів, і перше місце за обсягом залучених премій вчергове, як і багато років поспіль, посіла Страхова група «ТАС».

Міцно утримує лідерство СГ «ТАС» і за іншими важливими показниками – зокрема за числом вимог постраждалих, врегульованих шляхом виплати страхового відшкодування. Так, з 35 тисяч таких вимог 4442 було врегульовано саме Страховою групою «ТАС». При цьому кількість страхових випадків, врегульованих СГ «ТАС» впродовж звітного періоду, на 22,5% перевищує число виплат, здійснених за полісами ОСЦПВ компанією, яка стала другою за вказаним показником.

 Традиційно перше місце посіла СГ «ТАС» і за обсягом виплачених за обов’язковою «автоцивілкою» відшкодувань. Отже, за статистикою МТСБУ, загалом учасниками ринку за IV квартал 2023 року було виплачено постраждалим в якості страхових відшкодувань 1,1 млрд грн, з яких 140923539 грн було виплачено Страховою групою «ТАС».  При цьому обсяг виплат лідера рейтингу на 38% перевищує суму відшкодувань, виплачених компанією, яка стала другою за вказаним показником.

 

Залишається додати, що за оперативністю виплат СГ «ТАС» також посіла перше місце в ТОП-3 страховиків сегменту: частка вимог, врегульованих компанією шляхом виплати в термін до 60 днів від дати ДТП, в загальній кількості врегульованих вимог перевищує 80% – при тому що в середньому по ринку цей показник складає менше 72%.