Більш ніж втричі зросла кількість клієнтів СК «Експрес Страхування» з ОСЦПВ за підсумками січня 2024 року

Кількість клієнтів, які придбали поліс ОСЦПВ від СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, в січні 2024 року зросла в 3,1 раза.

Це найбільший показник на ринку страхування цивільно-правової відповідальності України за цей період – середній показник росту кількості полісів серед страхових компаній в січні 2024 року мав від’ємну динаміку і становив -1,4%.

Виплати Компанії з ОСЦПВ зросли на 28,2% і склали 2,8 млн грн, кількість врегульованих полісів – більш ніж на третину (на 37,7%).

Зі збільшенням кількості клієнтів та виплат росте і швидкість врегулювання страхових подій. За підсумками січня 2023 року середня кількість днів від дати заяви до дати виплати становила 33 проти 42 днів у січні 2023 року.

Нагадуємо, що на строк врегулювання з ОСЦПВ загалом впливають 3 основні чинники:

  • визначення винуватця – не завжди водії можуть дійти згоди щодо цього питання самостійно і є потреба з’ясовувати обставини компетентними органами.
  • наявність документів – вчасне оформлення заяви про подію прискорить термін її врегулювання.
  • висновок незалежного експерта – на жаль через війну в Україні кількість незалежних експертів в регіонах України суттєво скоротилась, а до тих що залишились існує запис і це збільшує терміни врегулювання подій з ОСЦПВ.